top of page

Veelgestelde vragen

 • Voor welke leeftijd is het floaten?
  Je kan bij ons terecht met baby’s vanaf 4 weken tot 9 à 10 maanden afhankelijk van de ontwikkeling van je baby.
 • Je hebt een sessie geboekt, wanneer word je in petileau verwacht?"
  Voor het gemak van je baby kom je best 10 à 15 minuten voor de sessie naar de baby wellness. Zo kan je baby alvast acclimatiseren en moet je niet te lang wachten. Voor baby's onder de 10 weken raden we aan om in de voormiddag te komen.
 • Wanneer is het aangeraden om mijn baby te voeden?
  Je kan best je baby een halfuur voor de sessie eten geven. Moest dit toch niet lukken dan is er een rustig plekje voorzien om een flesje of borstvoeding te geven. Ook is het aangeraden om het dutje niet over te slaan.
 • Hoe vaak worden de badjes gereinigd en het water ververst?
  Het water wordt consequent na elke sessie vervangen. Hierbij wordt het badje ook steeds grondig gereinigd.
 • Hoe lang duurt een sessie?
  Er wordt minimaal een halfuur voorzien voor floating of de babymassage workshop. De combinatie van beide duurt een uur.
 • Wat als mijn baby gevaccineerd is of ziek is?
  Het is niet aanbevolen om de eerste 72 uur volgend op het vaccin naar de baby wellness te komen. Bij baby’tjes met koorts of ziekte raden we je ook aan om de sessie te verplaatsen naar een later tijdstip.
 • Hoeveel personen mogen er meekomen naar een sessie?
  Per baby mogen er twee volwassenen aanwezig zijn.
 • Welke producten en diensten zijn inbegrepen?
  We voorzien een handdoek en een zwemluier tijdens de sessie alsook een drankje voor de ouders. Onze Naif-massageolie is ook inbegrepen.
 • Kan ik annuleren?
  Annuleren is mogelijk, maar onder bepaalde voorwaarden. Als je annuleert meer dan 3 dagen voorafgaand aan je boeking, dan kun je kostenloos annuleren. Je krijgt je geld terug of kunt kostenloos herplannen. Als je annuleert minder dan 3 dagen, maar meer dan 1 dag voorafgaand aan je behandeling dan kun je 50% van de kosten van je behandeling terug ontvangen of kosteloos herplannen. Annuleer je minder dan 1 dag (24 uur) op voorhand, dan geldt er in principe geen teruggave. Een nieuwe behandeling kun je dan boeken en betalen via de website. We hebben er altijd begrip voor dat je kindje (onverwacht) ziek kan worden. Als je om die reden toch binnen de 24 uur moet annuleren en een geldig doktersbriefje kunt tonen, zal petileau met jou een oplossing zoeken voor een nieuwe behandeling. Een dergelijk verzoek én doktersbriefje mag je mailen naar petileau@hotmail.com Bekijk voor alle details ook onze algemene voorwaarden.
 • Kan ik een cadeaubon kopen?
  Een baby wellnessarrangement weggeven is een mooi cadeau. Petileau kan een cadeaubon voor je maken. Bij de aankoop van een cadeaubon ontvang je een code. Deze code vul je in op de site bij kortingscode. De cadeaubon wordt per post opgestuurd. Dit duurt ongeveer 3 dagen. Je kan de cadeaubon ook steeds komen afhalen in de baby wellness na telefonisch contact.
 • Welk soort producten gebruikt petileau?
  Bij petileau werken we met producten van Naïf. Deze producten bevatten uitsluitend biologische en natuurlijke ingrediënten.
 • Is er een tegemoetkoming mogelijk vanuit de ziekenkas?
  Ja, er is voor een baby wellness behandeling een eenmalige tegemoetkoming van 25 euro mogelijk bij het Onafhankelijk Ziekenfonds, aan te vragen via dit formulier. Print het formulier en neem het mee naar je afspraak bij petileau, we ondertekenen het graag voor je.
 • Wat betekenen de certificaten bij jullie producten?
  Wil je weten waar de logo's en certificaten op onze producten voor staan? Je vindt de uitleg hier.
bottom of page