top of page

Wat betekenen onze logo's ?

Goed dat je geïnteresseerd bent in de waarde van de certificaten die gekoppeld zijn aan de logo's op onze producten. Hieronder vind je een overzicht van deze certificaten en welke claims ze waarmaken. 
 

I'm Green Plastic

De groei van plastic is een steeds groter probleem. Verpakkingen, zoals tubes die zijn gemaakt van suikerriet mogen het I'm green TM logo voeren. Normaal plastic wordt gemaakt van aardolie, terwijl deze vorm van plastic bestaat uit Ethanol, gewonnen uit 100% suikerriet. Hierdoor wordt de uitstoot van CO2 (de carbon footprint) verkleind. Suikerriet wordt uit Brazilië gehaald. Bij de productie hiervan komt veel restafval vrij. Restafval waar je nog heel veel mee kan, zoals het maken van (bio)plastic. Op deze manier gebruik je geen fossiele brandstoffen en wordt er niet extra voor gekapt, want de resten worden verwerkt. Mooi toch?

Imgreen_bioplastic_logo_1200x1200-317x26

Vegan logo

Aan het Vegan Logo kun je zien dat we geen ingrediënten gebruiken die afkomstig zijn van dieren. Verder zijn alle producten vrij van dierproeven.

Vegan_logo_1200x1200.png

Zero Plastic Inside

In 2012 is de Plastic Soup Foundation begonnen met actievoeren tegen de microbeads, kleine stukjes plastic die via o.a. cosmetica in de natuur terecht komen. Plasticvrije merken krijgen daarom het “Zero Plastic Inside” logo en verklaren zo dat de producten 100% vrij zijn van microplastics. Voor meer informatie, surf naar www.beatthemicrobead.org.

Zeroplastic.png

Triman

Het Triman logo vloeit voort uit de Franse regelgeving. Het symbool is bedoeld om jou ervan bewust te maken materiaal te scheiden voor recyclage. Zo kan je Naïf tubes gewoon bij het plastic afval weggooien, vanuit daar wordt bioplastic zorgvuldig gescheiden van regulier plastic.

LOGO-TRIMAN-PICTO-TRI-HD.jpg

RSPO logo

In enkele producten van Naïf wordt gebruik gemaakt van ingrediënten (sucrose palmitate) die afgeleid zijn van RSPO-gecertificeerde palmolie. Voor palmolie die onder de voorwaarden van de RSPO is geproduceerd, mag géén waardevol bos gekapt worden. Met de lokale bevolking zijn afspraken gemaakt over het grondgebruik. Ook verdienen de werknemers een fatsoenlijk salaris en is kinderarbeid verboden. Meer informatie hierover op www.rspo.org.

certified-sustainable-palm-oil-rspo-logo
bottom of page