top of page

Je webbrowser configureren om pop-upvensters toe te staan

De meeste webbrowsers bevatten een functie om pop-upvensters te blokkeren. Hoewel dit ongewenste of hinderlijke pop-upvensters kan elimineren, kan de functie soms de functionaliteit van legitieme of nuttige websites belemmeren, zoals betalings-popups.

Volg de onderstaande instructies om uw webbrowser zo te configureren dat pop-upvensters voor uw geselecteerde websites zijn toegestaan.

 • Apple Safari (macOS)

 • Google Chrome  (Windows / macOS)

 • Mozilla Firefox (Windows / macOS)

 • Microsoft Internet Explorer (Windows)

 • Microsoft Edge (alleen Windows 10)
   

Opmerking: als u toepassingen van derden hebt geïnstalleerd om pop-ups te blokkeren (voorbeelden zijn de Google-, MSN- en Yahoo! -werkbalken), raadpleeg dan de documentatie van de leverancier om pop-upvensters voor gewenste websites toe te staan.

 

Safari (macOS)

Safari voor macOS heeft geen controle per website over het blokkeren van pop-upvensters. Pop-ups zijn geblokkeerd of niet. Pop-ups toestaan:

 1. Kies Voorkeuren ... in het Safari-menu en klik op het tabblad Beveiliging .

 2. Zorg ervoor dat de optie Pop-upvensters blokkeren niet is aangevinkt. Als u deze optie uitschakelt, worden pop-ups toegestaan.

 3. Om pop-ups nogmaals te blokkeren, vinkt u het selectievakje Pop-upvensters blokkeren aan .


Opmerking : als u zich zorgen maakt over het volledig toestaan van pop-ups voor alle websites die u bezoekt, overweeg dan om een andere webbrowser te gebruiken die website-uitzonderingen toestaat, zoals Chrome of Firefox.

 

Chrome (Windows / macOS)

 1. Open Chrome en ga naar de webpagina waarvoor u pop-ups wilt toestaan.

 2. Markeer in het URL-venster van Chrome het volledige webadres van de huidige pagina en kies vervolgens de opdracht Kopiëren in het menu Bewerken of klik met de rechtermuisknop en kies de opdracht Kopiëren.

 3. Klik op het pictogram met drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van de browserwerkbalk.

 4. Klik op Instellingen .

 5. Scroll naar de onderkant van het gedeelte 'Instellingen' en klik op Geavanceerde instellingen weergeven .

 6. Klik in het gedeelte Privacy op Instellingen voor inhoud .... Het venster Instellingen voor inhoud wordt weergegeven.

 7. Blader naar het gedeelte Pop-ups en zorg ervoor dat het keuzerondje Geen enkele site mag pop-ups weergeven is geselecteerd.

 8. Klik op Uitzonderingen beheren.

 9. In de Hostnaampatroon veld, kiest u de opdracht Plakken in het menu Bewerken of klik met de rechtermuisknop en kies de opdracht Plakken, en zorgen voor het menu Gedrag dropdown is ingesteld op Toestaan.

  Opmerkingen: Het wordt aanbevolen om het webadres te plakken van een pagina waarvan u pop-ups wilt toestaan, in plaats van het algemene hoofdwebadres te typen. U kunt bijvoorbeeld www.example.com/requirepopup.html bezoeken , maar de pagina wordt in feite gehost op popup.example.com/forms/popupform.html . In dit voorbeeld moet u popup.example.com toestaan, niet www.example.com . Merk ook op dat volledige websites moeten worden toegestaan, niet individuele mappen of pagina's, dus in dit voorbeeld zal Chrome automatisch het hoogste niveau toevoegenpopup.example.com naar de toegestane sites.
   

 10. Klik op Gereed .

 11. Sluit alle resterende dialoogvensters.

 

Firefox (Windows / macOS)

 1. Open Firefox en ga naar de webpagina waarvoor u pop-ups wilt toestaan.

 2. Markeer in het URL-venster van Firefox het volledige webadres van de huidige pagina en kies vervolgens de opdracht Kopiëren in het menu Bewerken of klik met de rechtermuisknop en kies de opdracht Kopiëren.

 3. Klik op het pictogram met drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van de browserwerkbalk.

 4. Selecteer Opties (Windows) of Voorkeuren (macOS).

 5. Klik in de linkerzijbalk op het pictogram Inhoud om de sectie Inhoud weer te geven.

 6. Zorg ervoor dat in de sectie Pop-ups het selectievakje Pop-upvensters blokkeren is geselecteerd en klik vervolgens op de aangrenzende uitzonderingen. .. knop.

 7. In het Adres van de website: veld, kiest u de opdracht Plakken in het menu Bewerken of klik met de rechtermuisknop en kies de opdracht Plakken en klik op Toestaan .

  Opmerkingen: Het wordt aanbevolen om het webadres te plakken van een pagina waarvan u pop-ups wilt toestaan, in plaats van het algemene hoofdwebadres te typen. U kunt bijvoorbeeld www.example.com/requirepopup.html bezoeken , maar de pagina wordt in feite gehost op popup.example.com/forms/popupform.html . In dit voorbeeld moet u popup.example.com toestaan, niet www.example.com . Merk ook op dat volledige websites moeten worden toegestaan, niet individuele mappen of pagina's, dus in dit voorbeeld zal Firefox automatisch de pop-up op het hoogste niveau toevoegen.example.com naar de toegestane sites.
   

 8. Klik op Wijzigingen opslaan .

 9. Sluit alle resterende dialoogvensters.

 

Internet Explorer (Windows)

Wanneer een website een nieuw pop-upvenster probeert te openen, ziet u mogelijk dialoogvensters die u waarschuwen voor pop-upvensters die zijn geblokkeerd. Volg de onderstaande instructies om pop-upvensters per website toe te staan.

 1. Open Internet Explorer en ga naar de webpagina waarvoor u pop-ups wilt toestaan.

 2. Markeer in het adresveld van Internet Explorer het volledige webadres van de huidige pagina, klik met de rechtermuisknop en kies de opdracht Kopiëren.

 3. Selecteer Internetopties in het menu Extra (het tandwielpictogram helemaal rechts) . Het dialoogvenster Internet-opties wordt geopend.

 4. Klik op het tabblad Privacy .

 5. Zorg ervoor dat onder Pop-upblokkering het selectievakje Pop-upblokkering inschakelen is aangevinkt en klik vervolgens op Instellingen . Het dialoogvenster Instellingen pop-upblokkering wordt geopend.

 6. Klik met de rechtermuisknop in het Adres van de website om toe te staan: veld en kies vervolgens de opdracht Plakken.

  Opmerkingen: Het wordt aanbevolen om het webadres te plakken van een pagina waarvan u pop-ups wilt toestaan, in plaats van het algemene hoofdwebadres te typen. U kunt bijvoorbeeld www.example.com/requirepopup.html bezoeken , maar de pagina wordt in feite gehost op popup.example.com/forms/popupform.html. In dit voorbeeld moet u popup.example.com toestaan , niet www.example.com . Merk ook op dat volledige websites moeten worden toegestaan, niet individuele mappen of pagina's, dus in dit voorbeeld zal Internet Explorer automatisch het hoogste niveau popup.example.com toevoegen aan de toegestane sites.
   

 7. Klik op Toevoegen .

 8. Sluit alle resterende dialoogvensters.

 

Edge (alleen Windows 10)

Microsoft Edge voor Windows 10 heeft geen controle per website over het blokkeren van pop-upvensters. Pop-ups zijn geblokkeerd of niet. Pop-ups toestaan:

 1. Klik op het ellipspictogram (...) in de rechterbovenhoek van uw webbrowser en klik vervolgens op Instellingen .

 2. Klik in het gedeelte Geavanceerde instellingen op Geavanceerde instellingen weergeven .

 3. Klik in het gedeelte Pop-ups blokkeren op de schakelaar naar Uit . Pop-ups zijn nu toegestaan.

 4. Om pop-ups nogmaals te blokkeren, klikt u op de schakelaar op Aan .

 

Opmerking : als u zich zorgen maakt over het volledig toestaan ​​van pop-ups voor alle websites die u bezoekt, overweeg dan om een ​​andere webbrowser te gebruiken die website-uitzonderingen toestaat, zoals Chrome of Firefox.

bottom of page